Bojovník z MMA klece miluje vaření, burgery. Jeho videa baví
20.11.2025
Autor: Libor Kalous

Matouš Kohout a vaření na Nově.FOTO: se souhlasem Matouše Kohouta
Změna soupeře a dělání váhy. Dvě "radosti". Ve středu se Matouš Kohout dozvěděl, že jeho novým protivníkem v sobotu na Oktagonu 80 v Mnichově bude Hafeni Nafuka, který je podle sázkových kanceláří favoritem. Český bojovník novou výzvu přijal. K tomu nyní dělá váhu, tento proces si umí Kohout zpříjemnit, miluje vaření, to se stalo jeho koníčkem a má i úspěchy na sociálních sítích. Dokonce se s pánvičkou dostal už i do televize.
Matouši, jak se dělá váha milovníkovi jídla?
Dobře. Já si dokážu jídlo doladit kořením, sice nejím teď přílohy, ale teď jsem si oblíbil maso se třemi barvami paprik, cibule a uzená paprika k tomu, strašně mi to chutná.
Vy jste se dostal s vařením i do televize Nova, jak se tohle přihodí zápasníkovi MMA?
Přišel mi e-mail, nechápal jsem to. Nejdřív jsem nevěděl, co bych tam dělal, ale nakonec to dopadlo. Viděli mě na Instagramu, tak mi napsali.
Byl jste nervózní?
Bylo dobrý, že když jsem tam šel, tak Snídaní provázeli dva kluci, ti byli v pohodě. Bylo to kamarádský, pohoda, ani mi nepřišlo, že jsem před kamerami. Myslím si, že propadák to nebyl.
Jaké byly ohlasy?
Hned mi přišla zpráva ... málem mi vypadl hrnek s kafem, když jsem to viděl. Psaly mi pak spíš starší ročníky, mladší na to asi moc nekoukají.
Vám se vaše vaření rozjelo na Instagramu, kde mají tato videa větší úspěch než tréninky, je to tak?
Jsem docela překvapený, že se to chytlo, ale mě to baví, což je asi hlavní, je to můj koníček. Nemám žádné spolupráce, dělám to, protože chci. Mám náladu, natočím. Jdu si udělat oběd, tak si ho natočím a bavím se.
Jak dlouho vám trvá vše natočit, připravit?
Už jsem se to trochu naučil. Jídlo udělám za 20 minut, pak to sestříhám, namluvím, takže maximálně dvě hodiny, což jde. Dřív jsem mluvil z patra, teď si to už připravuju, abych nemluvil jako lopata. Napíšu si to, pak to namluvím jako na dabingu.
Přišla už nějaká nabídka na spolupráci?
Zatím ne, ale nebráním se tomu. Dostal jsem už třeba nože. Spolupracím se nebráním, uvidím, jak se to vyvine.
Kolik má vaše video nejvíce přehrání na Instagramu?
Asi 300 tisíc. Já to furt beru jako koníček. Jednou mi to vystřelí, jednou ne. Třeba jsem dělal fitness buchtu, ta měla přes 100 tisíc zhlédnutí.
Je těžké vymýšlet recepty?
Jedu takový střed. Někde něco vidím, občas mě něco napadne. Baví mě vařit s Emmou (dcera). Udělali jsme spolu těstoviny, které má ona ráda. Tohle mělo asi 200 tisíc zhlédnutí, pak mi dcera říkala, že učitelka ve školce viděla, že spolu vaříme, od té doby chce se mnou vařit.
Až skončíte se zápasením, je vaření možný směr do budoucnosti?
Zatím jsem nad tím úplně nepřemýšlel, že skončím, ale je to varianta. Napadlo mě, že bych třeba i teď udělal skupinový trénink a pak bychom si sedli ke grilu, takový zážitkový den. Psal mi kamarád ze Šumavy, který má penzion, že bychom mohli něco vymyslet.
Chodíte i na vzdělávací kurzy vaření?
Jo, už jsem byl, bavilo mě to. Možností je více, kamarád dělá pekaře, tam bych se chtěl domluvit, jestli by mě nezaučili, jak péct chleba, to bych rád uměl. Chleba je těžký, obdivuju pekaře. Oni jezdí na druhou ráno do práce. Je to krásné, ale i náročné řemeslo.
Matouši, máte nový kontrakt s Oktagonem, jak vidíte dál svoji kariéru v MMA?
Nemám to v hlavě. Dokud to půjde, budu zápasit. Je mi třiatřicet, smlouvu mám na čtyři zápasy, to jsou dva roky, pak se uvidí, cítím se v pohodě. Když vezmu všechny disciplíny, ve kterých jsem bojoval, tak mám okolo 120 zápasů. Baví mě to. Nemůžu být bez sportu a vedle si můžu budovat vaření, vytvářet si podhoubí. Napadlo mě mít třeba restauraci, kamarád ji má, ale když to vidím, tak asi ne, ale třeba food truck by mě bavil. Zastavit se na farmářském trhu a tam si zavařit.
Máte své speciální jídlo, které by mohlo být vaší značkou, co třeba kohout na víně?
Toho jsem ještě nedělal. Strašně mě baví burgery. V kurzu jsou kovbojské fazole, ty by to mohly být. Vaření, burgery, kovbojský klobouk, oheň, to mě baví. Vzali jsme s kluky před časem pickupy a spali jsme pod širákem. Vzal jsem litinovou pánvičku a na ohni jsem dělal burgery, bylo to super. Maso z ohně je super, je to jiná chuť.