Kovboj z Oktagonu vařil na Nově. Štáb si pochutnával
10.10.2025
Autor: Barbora Poláková

Matouš Kohout.FOTO: OKTAGON MMA
Matouš Kohout si ve středu ráno musel přivstat. Jel vařit do Snídaně s Novou. Zápasník Oktagonu je znám svou láskou k jídlu a speciálně k masu, a tak i v nováckém pořadu dělal pěkně šťavnatého burgera. Sice v odlehčené variantě, přesto výborný. Chcete recept?
"Základ je omáčka!" tvrdí Kohout. A podělil se i o svůj oblíbený recept. "Tři lžičky řeckého jogurtu, lžička majonézy, tři lžičky hořčice, nastrouhaná kyselá okurka a trochu láku, dvě lžičky papriky, lžička česneku a sušená cibule," to je tajemství úspěchu chutného burgeru, po kterém nemusíte mít výčitky.
Místo bulky Kohout použil pšeničné placky opečené na pánvi. Přestože se jedná o jídlo, které si s klidem může dát i v přípravě na zápas, moderátoři se po ochutnání oblizovali až za ušima. "Pane bože, je to výborný, úžasný!"
O svoje kulinářské tipy se pravidelně dělí i s fanoušky na svém Instagramu. "Mám bráchu v Austrálii, tam jsme hodně kempovali. A když jsem se vrátil, tak jsem začal grilovat a zjistil jsem, že tohle lidi na Instragramu baví," vyprávěl, jak přišel k novému koníčku.
Kohout je známým milovníkem masa, ale vegetariánské pokrmy vyloženě neodsuzuje. "Maso musí být, já bych nemohl být vegetarián. Vegetariánská jídla jsou dobrá jako příloha k masu," směje se zápasník. "Zkoušel jsem náhražky masa, jako třeba tofu, ale mně to nechutná," nenašel si vztah k alternativám.
V dalším vstupu přidal ještě recept na kovbojské fazole. Stylově ve flanelové košili a kovbojském klobouku se podělil o recept, se kterým ve svém jídelníčku musí více šetřit. Základem je totiž slanina a klobása. "To je můj cheatmeal," řekl se slinou v puse. "Hodilo by se k tomu pivko," přiznal Kohout, že po zápase si ho s chutí dá.
Ale svůj burger si může dopřávat klidně každý den i v přípravě na zápas, která mu již běží v plném proudu. Prozradil totiž, že ho čeká bitva už 22. listopadu na Oktagonu 80. Na německém území se utká s domácím Endritem Brajshorim.