Překvapivý MMA šéf na grilu. Poslední rozhovor před fightem a velké chutě milovníka masa

08.09.2021

Autor: Libor Kalous

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.FOTO: se souhlasem Matouše Kohouta


Úterý dopoledne, jeden z posledních tréninků a poslední rozhovor pro média před sobotním fightem v Bratislavě. Matouš Kohout promluvil pro sport.cz a kaocko.cz. Tímto povídáním se uzavřel do svého světa a mysl směřuje už jen na Oktagon 27 a jeho soupeře Františka Fodora. Oba trénovali, oba před zápasem řeknou, že mají formu, oba si věří, oba chtějí vyhrát. Klasika. Takže rozhovor o něčem jiném. Kohout jako milovník jídla, kuchař a MMA šéf na grilu. 



Než rozhovor začal, bylo vidět, že by měl rád už po této sešlosti. Tušil, kterým směrem otázky půjdou. Jenže se spletl, nakonec ho rozhovor překvapivě bavil, když Jarmila Bastlová otevřela téma - vaření, smažení, maso, steaky.

Jaká bude odměna po zápase? „Už mám něco v hlavě, koupím si dobrý steak a udělám si ho, k tomu si dám nějaký dobrý pivo, protože mi teď začal hrozně chutnat Matuška. Každopádně všechno zdokumentuju,“ podráždil Kohout své chuťové buňky. 


A jak mu velí příjmení, maso je favoritem. 
 
„Musím říct, že maso mě baví nejvíc. Třeba omáčky, když jsem zkoušel, tak to vždycky dopadlo špatně. Takže mě fakt baví masa a taková ta rychlá příloha, třeba pečený brambor,“ zasnil se zápasník v době dělání váhy. 

Teď má smůlu, až se vrátí ze zápasového módu, opět se postaví ke grilu. „Máme to v rodině, protože můj táta i bratr oba dobře vaří. Když jsem byl v Austrálii, přičichl jsem k tomu a od té doby se to se mnou veze,“ poodhaluje Kohout svůj koníček.

„Manželka je ráda. V týdnu mám samozřejmě krabičky, takže na víkend se pak snažím vařit já. Pro mě je hlavně největší potěšení, když to chutná i jí. Samozřejmě mně to chutná, plusem je pochvala od někoho třetího,“ je rád kuchař, který své kulinářství také natáčí, videa zveřejňuje na Instagramu. A ta se chytla. 

Teď zažívá období shazování, musí se držet, na jídlo se o to více dívá. „Strašně rád koukám na videa, jak lidi vaří, nebo prostě, když vidím, jak je tam to pečený maso a potom když jedou tím nožem, jak to křupe. Jo tohle sleduju furt a je to takový, že mi uteče aspoň ten čas a koukám na něco, co bych si pak dal, takže to se mi líbí,“ směje se Kohout, který má teď v oblibě vepřové. 

FIGHT CAAAARD (#by Fumbi.network) NAD NEPELOU SA BUDE BLSKA!!! OKTAGON bude v tomto roku na Slovensku len raz....

Posted by OKTAGON MMA on Tuesday, August 31, 2021


A jaký má MMA zápasník cíl v kuchyni? „Mám vidinu toho, že bych se chtěl naučit dělat masa v popelu. Ten kurz bych si chtěl dát a naučit se to,“ přeje si.

Postupem času se jeho přístup k masu změnil. Nyní už více rozpoznává a také více vybírá.

„Začal jsem už poznávat maso. To je jako když začnete pít víno, tak nejdřív začnete pít obyčejný a pak začnete poznávat chutě, takže teď se snažím dělat z kvalitního, farmářského masa a vidím v tom rozdíl. Hledám kvalitní masa, nechám si nakoupit od táty na jatkách,“ prozrazuje Kohout, který by se rád dostal jako zápasník do polské organizace KSW.

V sobotu mu bude chtít zavařit v kleci Fodor. Kdo uvaří vítězné menu, kdo koho ugriluje?

Další články v kategorii

Mám kolem sebe dobrý lidi, to je základ, je spokojený neporažený český boxer

23.11.2025Patrik Fiala vs. David Dvořáček. Boxerský zápas, který proběhl v pátek v Lucerně. Druhý jmenovaný vyhrál. Ostré první ...

Brno obhájilo titul v extralize mužů. Judistický večer přinesl spoustu vypjatých okamžiků

23.11.2025Ve Starez areně v Brně se uskutečnilo vyvrcholení tří turnajů družstev, dorostenecké ligy, mistrovství České republiky žen a extraligy mužů. Ve sledovaném ...

Zkroutil se a padl k zemi. Vémolův přemožitel byl tvrdě ukončen

23.11.2025Velezkušený švédský bojovník Jack Hermansson, s nímž v kleci zápolil i legendární český bijec Karlos Vémola, ...

V první sekundě překvapil, kop na hlavu. Do šatny šel ale naštvaný

23.11.2025Odvaha Davidu Hoškovi nechybí. Před pár dny kývl na nabídku zápasu s Alexanderem Poppeckem na Oktagonu 80 v Mnichově. Bylo jen málo ...

KO pro Vémolu, Marpa i Végha. Boxerský galavečer v Praze zrušen

23.11.2025Fanoušci se těšili na předčasná ukončení v ringu. O2 arena v polovině února a v hlavním duelu Karlos Vémola vs. Marpo. Boxerská ...

Těžká šichta v boji o titul Oktagonu. Proměna obličeje za 25 minut

23.11.2025Vrchol turnaje Oktagonu v Mnichově dostal v sobotu plnou nálož. O titul v lehké váze se bojovalo celých pět kol. Bývalý první šampion ...

119kilový borec šel k zemi. Těžká váha z UFC oslavila letos už čtvrtou výhru

23.11.2025Nezpomaluje, nezastavuje. Waldo Cortes Acosta, který před třemi týdny tvrdě ukončil na turnaji UFC v Las Vegas Ante Deliju, oslavil další demoliční ...

Američan z UFC schytal bolestivé KO. Po jedné ráně byl mimo

23.11.2025Marocký bojovník Ismail Naurdiev předvedl na sobotním turnaji UFC v Kataru prvotřídní výkon. K tomu, aby porazil svého oponenta Ryana ...

Rozhodlo kovbojské srdce. Kohout překvapil a prozradil novinku

23.11.2025Kovboj Matouš Kohout jel na Oktagon 80 v Mnichově hájit české barvy. Kromě jiného se musel vypořádat se změnou soupeře na poslední chvíli. ...

Načíst další články