Překvapivý MMA šéf na grilu. Poslední rozhovor před fightem a velké chutě milovníka masa

08.09.2021

Autor: Libor Kalous

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.FOTO: se souhlasem Matouše Kohouta


Úterý dopoledne, jeden z posledních tréninků a poslední rozhovor pro média před sobotním fightem v Bratislavě. Matouš Kohout promluvil pro sport.cz a kaocko.cz. Tímto povídáním se uzavřel do svého světa a mysl směřuje už jen na Oktagon 27 a jeho soupeře Františka Fodora. Oba trénovali, oba před zápasem řeknou, že mají formu, oba si věří, oba chtějí vyhrát. Klasika. Takže rozhovor o něčem jiném. Kohout jako milovník jídla, kuchař a MMA šéf na grilu. 



Než rozhovor začal, bylo vidět, že by měl rád už po této sešlosti. Tušil, kterým směrem otázky půjdou. Jenže se spletl, nakonec ho rozhovor překvapivě bavil, když Jarmila Bastlová otevřela téma - vaření, smažení, maso, steaky.

Jaká bude odměna po zápase? „Už mám něco v hlavě, koupím si dobrý steak a udělám si ho, k tomu si dám nějaký dobrý pivo, protože mi teď začal hrozně chutnat Matuška. Každopádně všechno zdokumentuju,“ podráždil Kohout své chuťové buňky. 


A jak mu velí příjmení, maso je favoritem. 
 
„Musím říct, že maso mě baví nejvíc. Třeba omáčky, když jsem zkoušel, tak to vždycky dopadlo špatně. Takže mě fakt baví masa a taková ta rychlá příloha, třeba pečený brambor,“ zasnil se zápasník v době dělání váhy. 

Teď má smůlu, až se vrátí ze zápasového módu, opět se postaví ke grilu. „Máme to v rodině, protože můj táta i bratr oba dobře vaří. Když jsem byl v Austrálii, přičichl jsem k tomu a od té doby se to se mnou veze,“ poodhaluje Kohout svůj koníček.

„Manželka je ráda. V týdnu mám samozřejmě krabičky, takže na víkend se pak snažím vařit já. Pro mě je hlavně největší potěšení, když to chutná i jí. Samozřejmě mně to chutná, plusem je pochvala od někoho třetího,“ je rád kuchař, který své kulinářství také natáčí, videa zveřejňuje na Instagramu. A ta se chytla. 

Teď zažívá období shazování, musí se držet, na jídlo se o to více dívá. „Strašně rád koukám na videa, jak lidi vaří, nebo prostě, když vidím, jak je tam to pečený maso a potom když jedou tím nožem, jak to křupe. Jo tohle sleduju furt a je to takový, že mi uteče aspoň ten čas a koukám na něco, co bych si pak dal, takže to se mi líbí,“ směje se Kohout, který má teď v oblibě vepřové. 

FIGHT CAAAARD (#by Fumbi.network) NAD NEPELOU SA BUDE BLSKA!!! OKTAGON bude v tomto roku na Slovensku len raz....

Posted by OKTAGON MMA on Tuesday, August 31, 2021


A jaký má MMA zápasník cíl v kuchyni? „Mám vidinu toho, že bych se chtěl naučit dělat masa v popelu. Ten kurz bych si chtěl dát a naučit se to,“ přeje si.

Postupem času se jeho přístup k masu změnil. Nyní už více rozpoznává a také více vybírá.

„Začal jsem už poznávat maso. To je jako když začnete pít víno, tak nejdřív začnete pít obyčejný a pak začnete poznávat chutě, takže teď se snažím dělat z kvalitního, farmářského masa a vidím v tom rozdíl. Hledám kvalitní masa, nechám si nakoupit od táty na jatkách,“ prozrazuje Kohout, který by se rád dostal jako zápasník do polské organizace KSW.

V sobotu mu bude chtít zavařit v kleci Fodor. Kdo uvaří vítězné menu, kdo koho ugriluje?

Další články v kategorii

Mám trochu hlavu jako dýni, byl Raška překvapený po debatě s rivalem

03.12.2025Necelý měsíc a organizace OKTAGON dostane odpověď, jak dopadne její experiment. Půl roku nechala připravovat do klece bojem nepolíbeného Pavla Prime Tótha. Ten se 28. prosince v O2 ...

Hromotluk z UFC výrazně shodil. Přerostlý pupek nahradily břišáky

03.12.2025Změnil se. A to dosti výrazně. Ještě donedávna pořádně obtloustlý zápasník těžké váhy UFC Tai Tuivasa vyladil na své poměry impozantní formu. Shodil řádku přebytečných kil a před diskutovanou ...

Hasičky v červeném prádelku pózovaly pro kalendář. Tady vzplane nejeden oheň

03.12.2025Hasičky se svlékly a ukázaly to, co nosí pod uniformou. Co jiného by to mohlo být, než, než červené krajkové prádlo, některé však sundaly i to. Dobrovolné příslušnice hasičského sboru ...

Bojovala v nejlepších organizacích, teď míří do Oktagonu

03.12.2025Oktagon hlásí novou posilu. Řady tuzemské organizace nově rozšíří polská bojovnice Karolina Sobek, která v předešlých letech sbírala zkušenosti na známých adresách. Bojovala v zámořské ...

Bojová lahůdka v Pardubicích. V sázce bude prestižní titul, dojde i na bitvu o město

03.12.2025Každoroční bojová lahůdka se blíží. Již 13. prosince se v Pardubicích uskuteční oblíbený turnaj MG Fight Night s pořadovým číslem 15. K vidění bude pořádně třaskavé souboje, organizátoři ...

Největší bestie na Zemi. Slovák ukázal impozantních 140 kilogramů živé váhy

03.12.2025Slovenský kulturista Michal Křižánek si po bronzovém výkonu ve světové konkurenci na EVLS Prague Pro trochu povolil a dopřál si i nějaké kalorie navíc. Tři týdny po své show na stagi ...

Slavná bojovnice září na obálce Playboye

03.12.2025Ačkoli nezápasí, aktivně nebojuje, dojem budit nepřestává ani náhodou. Populární zámořská kráska Paige VanZant opět překvapila své fanoušky. Někdejší bojovnice slavné UFC spojila nyní ...

Jako David a Goliáš. Na legendu UFC čeká největší soupeř v kariéře

03.12.2025Na legendárního Henryho Cejuda, někdejšího veleúspěšného šampiona UFC, čeká o víkendu velice zajímavý souboj. Dnes již osmatřicetiletý bojovník porovná na turnaji UFC 323 síly s Paytonem ...

Noha na kaši. Mladá Češka se nechala nakopat od Smolkové

03.12.2025Nechat se nakopat od profesionála za slovo vzatého, nechat se nakopat od bojovnice, kterou živí její dovednosti, to je vcelku bláhový nápad. Kromě toho je to také nápad, jenž nyní ...

Načíst další články