Překvapivý MMA šéf na grilu. Poslední rozhovor před fightem a velké chutě milovníka masa

08.09.2021

Autor: Libor Kalous

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.FOTO: se souhlasem Matouše Kohouta


Úterý dopoledne, jeden z posledních tréninků a poslední rozhovor pro média před sobotním fightem v Bratislavě. Matouš Kohout promluvil pro sport.cz a kaocko.cz. Tímto povídáním se uzavřel do svého světa a mysl směřuje už jen na Oktagon 27 a jeho soupeře Františka Fodora. Oba trénovali, oba před zápasem řeknou, že mají formu, oba si věří, oba chtějí vyhrát. Klasika. Takže rozhovor o něčem jiném. Kohout jako milovník jídla, kuchař a MMA šéf na grilu. 



Než rozhovor začal, bylo vidět, že by měl rád už po této sešlosti. Tušil, kterým směrem otázky půjdou. Jenže se spletl, nakonec ho rozhovor překvapivě bavil, když Jarmila Bastlová otevřela téma - vaření, smažení, maso, steaky.

Jaká bude odměna po zápase? „Už mám něco v hlavě, koupím si dobrý steak a udělám si ho, k tomu si dám nějaký dobrý pivo, protože mi teď začal hrozně chutnat Matuška. Každopádně všechno zdokumentuju,“ podráždil Kohout své chuťové buňky. 


A jak mu velí příjmení, maso je favoritem. 
 
„Musím říct, že maso mě baví nejvíc. Třeba omáčky, když jsem zkoušel, tak to vždycky dopadlo špatně. Takže mě fakt baví masa a taková ta rychlá příloha, třeba pečený brambor,“ zasnil se zápasník v době dělání váhy. 

Teď má smůlu, až se vrátí ze zápasového módu, opět se postaví ke grilu. „Máme to v rodině, protože můj táta i bratr oba dobře vaří. Když jsem byl v Austrálii, přičichl jsem k tomu a od té doby se to se mnou veze,“ poodhaluje Kohout svůj koníček.

„Manželka je ráda. V týdnu mám samozřejmě krabičky, takže na víkend se pak snažím vařit já. Pro mě je hlavně největší potěšení, když to chutná i jí. Samozřejmě mně to chutná, plusem je pochvala od někoho třetího,“ je rád kuchař, který své kulinářství také natáčí, videa zveřejňuje na Instagramu. A ta se chytla. 

Teď zažívá období shazování, musí se držet, na jídlo se o to více dívá. „Strašně rád koukám na videa, jak lidi vaří, nebo prostě, když vidím, jak je tam to pečený maso a potom když jedou tím nožem, jak to křupe. Jo tohle sleduju furt a je to takový, že mi uteče aspoň ten čas a koukám na něco, co bych si pak dal, takže to se mi líbí,“ směje se Kohout, který má teď v oblibě vepřové. 

FIGHT CAAAARD (#by Fumbi.network) NAD NEPELOU SA BUDE BLSKA!!! OKTAGON bude v tomto roku na Slovensku len raz....

Posted by OKTAGON MMA on Tuesday, August 31, 2021


A jaký má MMA zápasník cíl v kuchyni? „Mám vidinu toho, že bych se chtěl naučit dělat masa v popelu. Ten kurz bych si chtěl dát a naučit se to,“ přeje si.

Postupem času se jeho přístup k masu změnil. Nyní už více rozpoznává a také více vybírá.

„Začal jsem už poznávat maso. To je jako když začnete pít víno, tak nejdřív začnete pít obyčejný a pak začnete poznávat chutě, takže teď se snažím dělat z kvalitního, farmářského masa a vidím v tom rozdíl. Hledám kvalitní masa, nechám si nakoupit od táty na jatkách,“ prozrazuje Kohout, který by se rád dostal jako zápasník do polské organizace KSW.

V sobotu mu bude chtít zavařit v kleci Fodor. Kdo uvaří vítězné menu, kdo koho ugriluje?

Další články v kategorii

Tóth cítil facku od Rašky a večer může zlobit. Ať je to spontánní, surový a přirozený, řekl

27.12.2025Ta sedla, ta přímo mlaskla. Pavel Tóth se v sobotu dopoledne po vážení opřel do Ondřeje Rašky. Nijak dramaticky, silně, ale jeho ruce se pokusily soupeře při staredownu odstrčit. A ...

Nejpomalejší strčení v dějinách bojových sportů. Pak facka jako blesk

27.12.2025Bylo veselo, až nečekaně. Ale vše se odehrálo při sobotním vážení před nedělním galavečerem Oktagonu v O2 areně. Ve dvou zápasech se půjde o titul. Nejdříve muší váha, poté těžká váha. ...

Tóth vyfasoval od Rašky bombu už po vážení. Odvázal se i Dvořák a Buday

27.12.2025Hlavní zábava má proběhnou až v neděli na Oktagonu 81, ale už sobotní vážení nabídlo rušné chvíle, které se snad ani nečekali. Dva zápasy o titul, vypjatý duel Kincla s Pukačem a střet ...

Šampion UFC zcela změnil vizáž. Z bojovníka je blonďatý holobrádek

27.12.2025Alexander Volkanovski prošel obrovskou proměnou. Z prostovlasého šampiona UFC se stal holobrádek z blond patkou. Nešlo však o prohranou sázku nebo žertík vytvořený umělou inteligencí. ...

Dvořák nic nepodcenil. Zakázal rodině navštěvovat známé kvůli nemocem

27.12.2025V sobotu ráno vážení, pak už mysl jen na zápas, titulový souboj. David Dvořák z muší divize bude chtít v Oktagonu přelstít šampiona Zhalgase Zhumagulova. Tento souboj proběhne na Oktagonu ...

Karlos a drogy? V životě by mě to nenapadlo, říká jeho trenér

27.12.2025Nejen parťáci z gymu, ale také šéf Oktagonu Ondřej Novotný či věčný rival Attila Végh se v posledních dnech zastali bojovníka Karlose Vémoly. Ten je po zadržení a následném obvinění ...

Rajmont si ze zápasu o titul odnesla zranění. Duel v Lucerně ruší

26.12.2025Johana Rajmont přijala velkou výzvu. Dva zápasy s odstupem deseti dnů a ve dvou disciplínách. Odvážný krok, který však nevyšel. Na sobotním GFN 9 si zaboxovala v deseti kolech o titul ...

Nechci zápasit proti třem trpaslíkům. Sport je základ, nechci si kazit jméno, má jasno Škvor

26.12.2025Rozhodl se jít z polotěžké váhy do těžké. K tomu jede do posledních dnů i soukromé tréninky, navíc počasí, kde může přijít viróza raz dva. Přesto se Daniel Škvor těší na neděli. V ...

Bitva s Dekýšem. Hodně lidí mi říkalo, že nemám šanci, neřeším to, je v klidu česká naděje

26.12.2025Hlavní zápas galavečeru v Lucerně se blíží. Lukáš Dekýš vs. Dominik Prchal. Boj o česká titul a složení, které překvapilo. Česká boxerská jednička, která je na hranici světové třicítky. ...

Načíst další články