Překvapivý MMA šéf na grilu. Poslední rozhovor před fightem a velké chutě milovníka masa

08.09.2021

Autor: Libor Kalous

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.

Matouš Kohout a oblíbená flákota masa.FOTO: se souhlasem Matouše Kohouta


Úterý dopoledne, jeden z posledních tréninků a poslední rozhovor pro média před sobotním fightem v Bratislavě. Matouš Kohout promluvil pro sport.cz a kaocko.cz. Tímto povídáním se uzavřel do svého světa a mysl směřuje už jen na Oktagon 27 a jeho soupeře Františka Fodora. Oba trénovali, oba před zápasem řeknou, že mají formu, oba si věří, oba chtějí vyhrát. Klasika. Takže rozhovor o něčem jiném. Kohout jako milovník jídla, kuchař a MMA šéf na grilu. 



Než rozhovor začal, bylo vidět, že by měl rád už po této sešlosti. Tušil, kterým směrem otázky půjdou. Jenže se spletl, nakonec ho rozhovor překvapivě bavil, když Jarmila Bastlová otevřela téma - vaření, smažení, maso, steaky.

Jaká bude odměna po zápase? „Už mám něco v hlavě, koupím si dobrý steak a udělám si ho, k tomu si dám nějaký dobrý pivo, protože mi teď začal hrozně chutnat Matuška. Každopádně všechno zdokumentuju,“ podráždil Kohout své chuťové buňky. 


A jak mu velí příjmení, maso je favoritem. 
 
„Musím říct, že maso mě baví nejvíc. Třeba omáčky, když jsem zkoušel, tak to vždycky dopadlo špatně. Takže mě fakt baví masa a taková ta rychlá příloha, třeba pečený brambor,“ zasnil se zápasník v době dělání váhy. 

Teď má smůlu, až se vrátí ze zápasového módu, opět se postaví ke grilu. „Máme to v rodině, protože můj táta i bratr oba dobře vaří. Když jsem byl v Austrálii, přičichl jsem k tomu a od té doby se to se mnou veze,“ poodhaluje Kohout svůj koníček.

„Manželka je ráda. V týdnu mám samozřejmě krabičky, takže na víkend se pak snažím vařit já. Pro mě je hlavně největší potěšení, když to chutná i jí. Samozřejmě mně to chutná, plusem je pochvala od někoho třetího,“ je rád kuchař, který své kulinářství také natáčí, videa zveřejňuje na Instagramu. A ta se chytla. 

Teď zažívá období shazování, musí se držet, na jídlo se o to více dívá. „Strašně rád koukám na videa, jak lidi vaří, nebo prostě, když vidím, jak je tam to pečený maso a potom když jedou tím nožem, jak to křupe. Jo tohle sleduju furt a je to takový, že mi uteče aspoň ten čas a koukám na něco, co bych si pak dal, takže to se mi líbí,“ směje se Kohout, který má teď v oblibě vepřové. 

FIGHT CAAAARD (#by Fumbi.network) NAD NEPELOU SA BUDE BLSKA!!! OKTAGON bude v tomto roku na Slovensku len raz....

Posted by OKTAGON MMA on Tuesday, August 31, 2021


A jaký má MMA zápasník cíl v kuchyni? „Mám vidinu toho, že bych se chtěl naučit dělat masa v popelu. Ten kurz bych si chtěl dát a naučit se to,“ přeje si.

Postupem času se jeho přístup k masu změnil. Nyní už více rozpoznává a také více vybírá.

„Začal jsem už poznávat maso. To je jako když začnete pít víno, tak nejdřív začnete pít obyčejný a pak začnete poznávat chutě, takže teď se snažím dělat z kvalitního, farmářského masa a vidím v tom rozdíl. Hledám kvalitní masa, nechám si nakoupit od táty na jatkách,“ prozrazuje Kohout, který by se rád dostal jako zápasník do polské organizace KSW.

V sobotu mu bude chtít zavařit v kleci Fodor. Kdo uvaří vítězné menu, kdo koho ugriluje?

Další články v kategorii

To se jen tak nevidí. Sudí z UFC zíral na ring girl

20.10.2025Chování zkušeného rozhodčího Jasona Herzoga, který pravidelně dohlíží na velké zápasy pod hlavičkou slavné ...

Bojovnice UFC zazářila v bikinách. Dokonce si vysloužila i pikantní titul

20.10.2025Nezápasí, od loňského srpna se v kleci neukázala ani jednou, přesto nadále budí dojem, přesto se i nadále těší velké ...

Velká očekávání. Kozma se vrací, nejde o titul, ale zájem fanoušků bude obrovský

20.10.2025Únor 2025 a třetí porážka v řadě. Poté dlouhá pauza, změna gymu, přípravy, trenérů. Nyní přijde 14. únor 2026 a David ...

Mayweather pro chudé šokoval hvězdu Oktagonu. Schytala výprask

20.10.2025Velká a překvapivá tečka přišla na sobotním Oktagonu 78 v německém Kolíně nad Rýnem. Domácí hvězda a proti ní ...

Jones vs. Pereira by byl pravděpodobně největším MMA zápasem v historii lidstva

20.10.2025Jsou zápasy, které se nikdy nestanou, jsou jen snem. Pak jsou ty, které mají malou šanci, aby proběhly, ale šance je. Proč nezkusit o nich ...

Krpálek v Mexiku stříbrný. Kopeckému medaile těsně unikla

20.10.2025České judo je medailové. Po senzačním stříbru Chusniddina Karimova (USK Praha) ze soboty se i v nedělním programu česká reprezentace prezentovala ...

Ohnivá bouře. Procházka slavil. Děkuji kamarádi, posunujeme se na všech levelech

20.10.2025Je čas práce a je čas oslav. Jiří Procházka za poslední půlrok stihl oboje. Úspěšné dokončení vysoké školy a vyhraný ...

Bolavé a dojemné loučení české legendy. Byla to nakládačka, jsem rozbitý

20.10.2025Konec. Michal Reissinger se v sobotu v Praze rozloučil se sportovní kariérou. A to na akci organizace Enfusion. Česká těžká váha si dala rozlučkový ...

Ring vyměnil za televizní studio. Občas přišel do práce s monoklem

20.10.2025Přes 20 let se věnuje bojovým sportům, ale také politice a aktuálnímu dění. Tomáš Vzorek je v současnosti jednou z hlavních ...

Načíst další články